Geir Tærud

Født 7. oktober 1955
Død 2. august 2016, Eidsvoll

Minnetale, en siste hilsen til pappa fra Hege, Tonje og Hans-Erik

Kjære pappa,

Livet er ikke trist men som du sa en fest -og må feires!

Du var bonde, lærer og selverklært aksjemegler.

Du var kunnskapsrik, intelektuell, kulturell, bereist, sporty og musikalsk.

Du var selvsikker, sterk, varm og fylt med latter og humor som gjorde deg godt likt blant familie, venner, kollegaer og elever. 

Du vokste opp på Lundgaard, i et stort gårdshus og genereasjonsbolig, som mange generasjoner før deg. Gården tok du tidlig over, og din søster Bente beskriver deg som en bauta i familien, og flyttet kun et steinkast unna gården. På gården var det alltid nok å gjøre. Du likte å fikse på gården og ommøblere inne i huset. Du satt aldri i ro. Vi husker spesielt godt en gang vi kom hjem og du hadde flyttet alle de store og massive stuemøblene, inkludert det tunge gamle pianoet inn i den andre delen av huset, kun med hjelp av et håndkle. Vi husker at du smilte, og var meget fornøyd med egen innsats. 

Du hogde også mye ved, kappsagen fikk kjørt seg, både med ved og klesdesign -her kappet du langbukser om til kortbukser. Du var en fikser! -en som fikset kompliserte problemer på et enkelt vis, (kanskje for enkelt noen ganger) -fugeskummet var aldri mer enn en armlengdes avstand unna.

I tillegg til vanlig gårdsdrift tok du også stor glede i å plante roser rundt det nyrennoverte steinplatået i hagen. Nå står platået som et lite kunstverk som alle kan se, når de går forbi gården, og for oss står det igjen som et minne om deg.

Som lærer var du dedikert, og du ble flere ganger kåret til årets lærer. Du tok stolthet i at elevene dine gjorde det bra. Og de gjorde det som regel bra. Du hadde en egen evne til å motivere elevene dine og til å få dem til å møte opp til timen. Noen ganger på et utradisjonelt vis, for eks. som den gangen du lånte telefonen til en elev, for å ring eleven som ikke hadde møtt opp, deretter satte du telefonen på speaker for å høre hvilken unnskyldning eleven hadde for ikke å møte til timen -og vips møtte eleven opp til timen kort tid etter.

Som den selverklært aksjemegler, jobbet du konstant med å holde deg oppdatert på aksjemarkedet. Du så stadig på Bloomberg, og vi kunne til slutt alle reklamene for Turkish airlines utenat, som gikk om og om igjen på denne kanalen. Du gjorde det også her bra, Men ikke alltid. Det hendte humøret svingte med aksjekursene. Men humøret ditt var også avhengig av flere ting. Som for eksempel hvordan Liverpool gjorde det på tabellen.. Du var høylytt da Liverpool spilte på TV, og om Liverpool scoret, kunne vi høre det uansett hvor vi befant oss i huset.

Selv spilte du lite fotball, men du var opptatt av å holde deg i form med sykling, jogging, styrketrening og med enkelte mindre egnede apparater fra TV-shop. Du var generelt sporty og tok gjerne utfordringer som rafting med din elskede forlovede Anastasia, eller svømming med delfiner. Du og Anastasia reiste mye på ferieturer sammen til Tyrkia, Malta og Egypt. Dere hadde et kjærlig forhold og delte mange flotte opplevelser og latterfylte stunder sammen. Borscht (Bårstsj) var hennes spesialitet og var kun på menyen da hun var hjemme på besøk. Hun ble raskt et kjært familiemedlem. 

Du var også veldig glad i å reise på turer med hele familien. Du elsket stranden, bading og å stupe ut i vannet og spurte ofte om å bli fotografert under disse aktivitetene. En sommer spanderte du i tillegg en tur til Malta på oss, søster, svoger, niesere og deres samboere. Det ble en fantastisk tur vi alltid vil huske. Du var flink til å spille piano. På det nye elektriske pianoet husker vi at du spilte Beatles-sanger som "Hey Jude" og "Let it be", i tillegg til enkelte egenkomponerte sanger. Da du hørte Hege og Tonje klunke på pianoet forsto du at de hadde godt gehør og potensiale, og ville videreutvikle kunnskapen ved å betale for private pianotimer for oss begge. Takket være deg har vi denne interessen fremdeles og koser oss med det.

Som far var du raus og generøs. Du var opptatt av at vi tidlig skulle bli selvstendige med egne tanker og meninger. Du var opptatt av at vi skulle gjøre det bra på skolen, og aller helst skulle vi alle ha blitt aksjemeglere, revisorer eller økonomer. Men fordi du lærte oss å være selvstendige lærte vi oss til å gå vår egen vei.  Du hadde en god sans for humor og var flink til å fortelle underholdende historier. Vi satte spesielt stor pris på alle historiene du fortalte fra da du vokste opp på gården. Gården ble et naturlig samlingspunkt for oss, et fristed der vi alltid var velkomne og døren stod alltid åpen.

Du likte å samle familie og venner til store selskaper og utsøkte middager. Vi vil ikke bare minnes deg, vi vil også minnes, stemningen, maten og de gode samtalene med deg.

Du var veldig intelligent. Du leste mye filosofi, historie og hadde stor kunnskap om lokalhistorie og gårdshistorien. Du leste mye om ulike religioner og bibelen opptil flere ganger. Du fortalte at du hadde stor ydmykhet og respekt for bibelens budskap.

Til tross for sykdommen klarte du å holde humøret oppe og levde livets glade dager til siste slutt. Dette er en viktig lærdom og inspirasjon for oss. Dine siste ord var at begravelsen ikke skulle sørges, men å feire livet ditt.  Du levde livet til det fulle og ønsket at livet skulle feires med en hei dundrende fest etter din død.

Så i kveld oppfordrer vi alle i din ånd og ta en Tom Collins, din yndlingsdrikk, og å feire det som en gang var.

Kjære pappa,

Vi savner deg.Vi vil alltid savne deg. Takk for det du var. Takk for det du ga. Vi vil alltid minnes deg med kjærlighet og du vil alltid leve videre I våre hjerter.

En siste kjærlig hilsen fra dine barn, Hege, Tonje og Hans- Erik.

Minneord

Minneord
Klikk for å se forhåndsvisning
Kjære alle sammen,
vi vil takke dere alle sammen for hyggelige hilsner, og for et stort oppmøte i pappa sin begravelse for å ta en siste avskjed og for å hylle livet hans...Vis mer
Tonje Tærud  16-08-2016


MinneordTakk for godt kameratskap, hvil i fred.
Bjørn Nordvik  07-08-2016


MinneordEn onkel med den fineste latter.
Lindy Tærud Westengen   06-08-2016


MinneordTakk for alle gode minner.
Hanne Strømberg  06-08-2016Se alle hilsener Skriv et minneord

Informasjon om seremonien

Bisettes i Råholt kirke onsdag 10. august kl. 13.00.

Adresse til begravelsesseremonien
Råholt kirke, Trondheimsvegen 197, 2070 Råholt

Tenn et lys

birgit eidevik
07-09-2016 

Tonje Tærud
18-08-2016 

Terese Wiig
17-08-2016 


12-08-2016 

Vidar Pettersen
10-08-2016 

birgit eidevik
08-08-2016 

Oda Tærud Westengen
07-08-2016 

Lindy Tærud Westengen
06-08-2016 

Hanne Strømberg
06-08-2016 

Skriv inn teksten du ser i bildet under skjemaet.
Tekst i bildet
OppdaterNy kode
   Hør koden

Vis alle tente lys

Følg Geirs minneside